Energismarta val för framtiden

Vi brinner för ny teknik och att hitta de mest energieffektiva lösningarna för företag och privatpersoner för framtiden. Vi har ständig kontakt med branchledare och de insikter vi får där vill vi gärna dela med oss av här.

Snart införs ett flödesbaserat kapacitetsberäkningssystem, vad innebär det för ditt elpris i vinter?

Kort och gott innebär det att mer el kan skickas från Sverige till Europa. Det betyder tyvärr att elpriserna kan bli högre här, särskilt i norra Sverige och elområde 3 (mellersta Sverige). Läs mer här.

batterilager utomhus

I takt med att vi rör oss mot en grönare och mer hållbar framtid, blir energilagring en alltmer central del av vårt energisystem. Batterier hos privatpersoner och företag har potentialen att inte bara stabilisera elnätet utan också att skapa nya affärsmöjligheter och bidra till en mer flexibel och resilient energimarknad.

Ferroamp erbjudande

Optimera användningen av den solenergi du producerar med ett Ferroamp-system och få full flexibilitet att möta svängningarna på elmarknaden. Använd batteriet i fastigheten och tjäna pengar på att sälja stödtjänster till elnätet. Samtidigt

I vissa områden är elnätet begränsat på grund av äldre infrastruktur eller hög belastning från ökad efterfrågan. Detta kan göra det svårt att fullt ut nyttja den el du producerar med din solcellsanläggning. Energimarknadsinspektionens nya regler syftar till att säkerställa att alla installationer sker på ett sätt som inte överbelastar nätet. Läs mer om det här.

Sverige har sett en boom i installationer av solceller, delvis tack vare generösa subventioner och skattereduktioner. Men nu planerar regeringen att sänka stödet från 20 till 15 procent och att slopa skattereduktionen på 60 öre per kilowattimme för mikroproduktion av förnybar el från och med 2026.

Kontakta oss för en kostnadsfri offert

Kontakta oss på EDT så diskuterar vi igenom era behov och tar fram en offert.

Om oss

EDT är en familjeägd elfirma som levererar kostnadseffektiva lösningar inom elinstallationer, smarta hem, solenergi och laddstolpar.

EDT grundades 1981 och drivs idag av bröderna Jonathan, Fredrik och Patrik. Vi är i dagsläget 12st anställda. Vi har vårt säte strax utanför Uddevalla i Bokenäs. Vårt upptagningsområde är främst västkusten men följer våra kunder både inom och utanför Sverige.

Rulla till toppen